Érdemes körülnézni a mélyhűtőben: ha van még egy-két doboz málna, eper, vagy áfonya tavalyról eltéve, akkor ezért a sütiért érdemes kiolvasztani az egyik adagot, de használhatsz hozzá meggybefőttet is, úgy is nagyon finom lesz. Éljenek az ilyen egyszerű hétvégi sütik!
Hozzávalók egy 20×20-as méretű tepsihez:
- 9 dkg puha vaj
- 9 dkg natúr joghurt
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás
- 20 dkg liszt
- 1 kk. sütőpor
- 15 dkg gyümölcs
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vajjal, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a joghurtot, és alaposan összekeverjük. Hozzászitáljuk a sütőporral elegyített lisztet, és összekeverjük. A gyümölcsöt kiolvasztjuk / lecsepegtetjük, és a masszához adjuk, óvatosan összeforgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt 20×20-as tepsibe egyengetjük és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.