Gasztro

Készíts igazi spanyol tortillát!

Most nem a chipsre gondolunk, hanem a spanyolok isteni krumplis, tojásos egytálételére.

Ami nálunk a rakott krumpli, az a spanyoloknál a tortilla. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el a legegyszerűbben, vegetáriánus változatban.

Spanyol tortilla

Hozzávalók (6-8 adaghoz):

  • 6 közepes burgonya
  • 1 hagyma
  • 2 és fél ek. olívaolaj
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. só
  • 1/4 tk. bors
  • 12 nagy tojás
  • 1 csésze tejföl
  • 1 csésze tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. apróra vágott snidling

Elkészítés:

  1. A sütőt 190 fokra melegítsd elő. Vékonyan kend meg olajjal a tepsit, amiben sütni fogod a tortillát.
  2. A vékonyra szeletelt krumplit, a hagymát, az olajat, a fokhagymaport, a só felét és a borsot egy nagy tálban keverd össze. Helyezd a tepsibe és süsd puhára, kb. 20 perc alatt.
  3. Verd fel a tojásokat, keverd hozzájuk a tejfölt, a tejet, a fokhagymát és a maradék sót. Öntsd a krumplira, majd az egészet tedd vissza a sütőbe 35 percre. Tálald snidlinggel vagy petrezselyemmel. 

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top