A hagyományos rakott krumplit is bármikor elfogadjuk, de ez a dupla sajtos talán még az eredetinél is jobb. Ha nem tudod, mit főzz ma, akkor ezt jó szívvel ajánljuk.
Hozzávalók:
6 db krumpli
6 db tojás
10 dkg kolbász
5 dkg vaj
só, bors
3 dl tejföl
15 dkg natúr krémsajt
15 dkg mozzarella
1. A krumplit megmossuk és héjával együtt sós vízben megfőzzük. Ezzel párhuzamosan egy másik lábasban a tojásokat is megfőzzük.
2. Felkarikázzuk a kolbászt, és kivajazunk egy közepes méretű sütőtálat / jénai edényt. A krémsajtot kikeverjük a tejföllel, sózzuk-borsozzuk, a mozzarellát kisebb darabokra tépkedjük.
3. A megfőtt krumplit és tojást meghámozzuk, és felkarikázzuk.
4. Egy réteg krumplit teszünk a sütőtál aljára, enyhén sózzuk, pár darab mozzarellát is ráteszünk, majd egy adag krémes tejföl következik. Ezt követi egy réteg tojás és kolbász, és ezt még egyszer megismételjük. A tetejére krumpli kerüljön, amit tejföllel fedünk be, és így toljuk 200 fokos sütőbe kb. 40-50 percre.