Néha belefér, hogy olyan egészséges és finom szuperkajákkal kényeztessük magunkat, mint a quinoa vagy az édesburgonya. Mutatjuk, hogy készíthetünk belőlük mennyei rizottót!
Gombás-édesburgonyás rizottó
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 10 g szárított porcini gomba
- 1 hagyma
- 1 ek. olívaolaj
- 210 szójabab
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kk. napraforgómag
- 300 g édesburgonya
- 40 g fodros kel
- 80 g quinoa
Elkészítés:
200 fokra melegítsük elő a sütőt. A gombát tegyük egy kis lábasba, öntsük fel 100 ml forró vízzel, és fedő alatt hagyjuk 20 percet állni. Ezalatt aprítsuk fel a hagymákat, és vágjuk fel kockákra az édesburgonyát.
Az édesburgonyát helyezzük sütőpapírral borított tepsire, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd 15-20 percre tegyük puhulni a sütőbe.
Készítsünk elő egy nagyobb lábast, és hevítsünk fel benne 1 ek. olívaolajat. Dobjuk rá a hagymákat, és 5 perc alatt hagyjuk őket megpuhulni. Ezután öntsük rá a megmosott quinoát, és 1 percig keverjük. Majd az egészet öntsük fel 200 ml vízzel, és hagyjuk felforrni. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Mikor a quinoa magába szívta a vizet, adjuk hozzá a gombát. Még 15 percig hagyjuk, mielőtt hozzákeverjük a fodros kelt és a szójababot. Ezekkel még 3 percig főzzük. Az édesburgonyát és a napraforgómagot tálaláskor púpozzuk a rizottó tetejére.