Gasztro

Napi szuperétel: quinoarizottó gombával és édesburgonyával

Így lesz a rizottóból menő (és isteni) szuperkaja.

Néha belefér, hogy olyan egészséges és finom szuperkajákkal kényeztessük magunkat, mint a quinoa vagy az édesburgonya. Mutatjuk, hogy készíthetünk belőlük mennyei rizottót!

Gombás-édesburgonyás rizottó

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 10 g szárított porcini gomba
  • 1 hagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 210 szójabab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kk. napraforgómag
  • 300 g édesburgonya
  • 40 g fodros kel
  • 80 g quinoa

Elkészítés:

200 fokra melegítsük elő a sütőt. A gombát tegyük egy kis lábasba, öntsük fel 100 ml forró vízzel, és fedő alatt hagyjuk 20 percet állni. Ezalatt aprítsuk fel a hagymákat, és vágjuk fel kockákra az édesburgonyát.

Az édesburgonyát helyezzük sütőpapírral borított tepsire, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd 15-20 percre tegyük puhulni a sütőbe.

Készítsünk elő egy nagyobb lábast, és hevítsünk fel benne 1 ek. olívaolajat. Dobjuk rá a hagymákat, és 5 perc alatt hagyjuk őket megpuhulni. Ezután öntsük rá a megmosott quinoát, és 1 percig keverjük. Majd az egészet öntsük fel 200 ml vízzel, és hagyjuk felforrni. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Mikor a quinoa magába szívta a vizet, adjuk hozzá a gombát. Még 15 percig hagyjuk, mielőtt hozzákeverjük a fodros kelt és a szójababot. Ezekkel még 3 percig főzzük. Az édesburgonyát és a napraforgómagot tálaláskor púpozzuk a rizottó tetejére.

independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top