Gasztro

8 éve csak gyümölcsöt eszik, szuperember lett belőle

Mizuki Nakanónál jobban senki sem szereti a gyümölcsöket.

A konszenzus szerint naponta 5-ször kellene gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanunk az egészségünk érdekében. Azt azonban egyetlen dietetikus sem javasolja, hogy csak gyümölcsökből állítsuk össze az étrendünket, hiszen így rengeteg vitamintól és fehérjétől fosztanánk meg a szervezetünket, súlyos károkat okozva a működésében.

Egy japán férfi mégis úgy döntött, gyümölcsdiétára vált élete hátralevő részére. Mizuki Nakano, a Tokiói Egyetem egykori professzora még a vizet is kiiktatta, helyette pedig gyümölcslevekkel oltja a szomját.

Nakano blogján bárki végigkövethette gyümölcsdús hétköznapjait, ám 2015-ben felröppent a pletyka, hogy a férfi B12-vitaminhiány és fehérjehiány következtében belehalt a gyümölcsdiétába.

Kiderült, hogy erről szó sincs, Nakano pedig sosem volt annyira egészséges, mint 8 évvel a gyümölcsdiétájának kezdete után. A férfi azt állítja, valószínűleg a szervezete a levegőben található nitrogént alakítja át proteinné – azaz szuperemberként működik.

A tudomány egyelőre nem igazolta Nakano állításait, és a szakemberek továbbra is a kiegyensúlyozott étrendet javasolják az egészségünk megőrzéséhez.

odditycentral

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top