Gasztro

Így maradhatsz hidratált anélkül, hogy percenként pisilned kellene

Úgy is lehet elég vizet inni, hogy ne rohangáljunk egész nap a mosdóba.

Egyeseknek olyan természetes a hidratálás, hogy szinte a karjuk meghosszabbításává vált a vizespalack, míg mások a világ összes kincséért sem képesek felfogni, hogy vízre igenis szüksége van a szervezetnek. Márpedig a testünk 70%-a víz, ezért létfontosságú, hogy megfelelően hidratáltan tartsuk.

Az egyik leggyakoribb kifogás a vízivás ellen, hogy „de hát nem akarok percenként a vécére szaladgálni!” Mint mindenre, erre a problémára is léteznek trükkök, amiket ha bevetünk, egy fokkal jobban urai lehetünk a hólyagunknak.

1. Kerüld a vízhajtókat!

Kávé, alkohol, tea, csoki, üdítők – minél kevesebbet fogyasztunk belőlük, annál kevesebbszer tör ránk az inger.

2. Hozd formába a gátizmaidat!

Nem azt mondjuk, hogy az edzéstől vasból lesznek a gátizmaink, de az tény, hogy a különböző intimtornák, pl. a Kegel, segítenek szabályozni az izmaink működését. Már az is valami, ha jobban vissza tudjuk tartani, amíg elérkezik a megfelelő pillanat, hogy kiengedjük!

3. A szokás hatalma

Ha eddig egy pohár vizet ittál naponta, holnaptól viszont hirtelen 8-at iszol, természetes, hogy állandóan pisilned kell majd. De ha a szervezeted hozzászokik egy bizonyos mennyiséghez, a vizelés gyakorisága is stabilizálódni fog. Fő, hogy addig is tarts ki!

spoonuniversity

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top