Ezt az epres pitét neked is meg kell kóstolnod!

nlc | 2018. Május 26.
A hétvégi süti tálalva. Ennél jobb ilyenkor, az eperszezon közepén nincs is. Süssetek egyet ma, és készüljetek fel rá, hogy holnap is kell majd egy újabb adagot készíteni belőle.

Az első eper óta gyűjtjük, hozzuk, mutatjuk az epres recepteket, de mind közül ez a mai eddig a legnagyobb kedvencünk. Próbáljátok ki, ti is érteni fogjátok, hogy miért. 

Epres pite (Fotó: NLCafe)

Hozzávalók 4 személyre

A lisztet keverjük el 5 dkg cukorral, a sütőporral. Adjunk hozzá 1 egész tojást és a lágy vajat, a tejfölt. Kézzel morzsoljuk össze, majd gyors mozdulatokkal gyúrjunk belőle homogén tésztát. Fóliázzuk le, tegyük 30 percre a hűtőszekrénybe.

Osszuk szét a tésztát kétharmad-egyharmad arányban, a nagyobb darabot lisztezett felületen nyújtsuk ki 3-4 mm vékonyra. Helyezzük piteformába, villával szurkáljuk meg.

A megmosott epret kockázzuk fel, szórjuk egyenletesen a tésztára, szórjuk meg a maradék cukorral. A tészta kisebbik részét is nyújtsuk ki, derelyevágóval vágjunk belőle csíkokat. Helyezzük a tésztacsíkokat a pitére, majd kenjük meg a másik, enyhén felvert tojással. 180 °C-ra melegített sütőben süssük 30-35 perc alatt készre.

Exit mobile version