A lányok talán még örülnek is egy ilyen felkérésnek, ha mégsem, akkor majd duzzogva készítik el. A fogásokat egy majdnem 14 éves válogatta ki, és meg is tudja főzni, szóval teljesen hiteles a kamaszmenü. És persze 20 év felett is fogyasztható ez az ebéd, nem kell megijedni!
Almaleves
Hozzávalók / 4 adag
- 5 közepes db alma
- 3,5 dkg cukor
- 2 db fahéjrúd
- 1 ek. szegfűszeg
- 0,5 citromból nyert citromhéj
- 1,5 dl tejföl
- 1,5 dkg finomliszt
- 1 l víz
Elkészítés:
Az almát megpucoljuk, kockára vágjuk. Egy lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, és belereszeljük a citromhéjat. 15 percig főzzük, míg az alma nagyjából megpuhul. Közben a tejfölt kikeverjük a liszttel, és hozzámerünk egy merőkanálnyi főzővizet, majd csomómentesre keverjük. Visszaöntjük a levesbe, és még 5 percig főzzük.
Nyári rizseshús
Hozzávalók:
- 1 kis csirkemell
- 25 dkg rizs
- só
- bors
- petrezselyem
- 1 fej vöröshagyma
- zöldborsó
- olaj
Elkészítés:
A kevés olajon megpirítjuk a kicsire vágott hagymát, majd rádobjuk a kockára vágott csirkemellet, hogy egy picit megpiruljon. Mehet rá a megmosott rizs, és a fűszerek. Annyi vízzel engedjük fel, hogy legalább egy ujjnyira lepje el, tegyük bele a felvágott petrezselymet meg a borsót, majd szigorúan fedő alatt pároljuk 15-20 percet. Amikor elfőtt az összes víz, akkor zárjuk el a gázt, és még egy konyharuhával letakarva a fedőt, hagyjuk állni legalább 15 percig, így tökéletesen megpuhul a rizs, és pergővé válik a rizs.
Egyszerű gyümölcsfagyi
Desszertnek jöjjön egy egyszerű gyümölcsfagyi, amihez bármilyen gyümölcs jó, ízlés szerint, kell hozzá némi cukor, egy pici tejszín és mindezt össze kell turmixolni és betenni a fagyasztóba. Amikor megfagyott azonnal fogyasztható.