Gasztro

Ételmaradékokból dobták össze az esküvői menüt, ledöbbent a násznép

Fogalma sem volt a 140 vendégnek arról, hova szánták azokat az ételeket, amik a tányérjukra kerültek.

Cherie Harris és James Mainwaring egy, az élelmiszer-pazarlással foglalkozó jótékonysági szervezet, a Real Junk Food Project (RJFP) segítségét kérte, hogy ízletes menüt állítsanak össze az esküvőjükre. A menü teljes egésze kidobásra ítélt ételekből készült.

Bár zsugoriságra vallhat ez a megoldás, a pár arra törekedett, hogy minél környezettudatosabbak legyenek, még az esküvőn is, sőt pénzt is megtakarítottak, hiszen fejenként 6 fontba (2 ezer forintba) került a vendégek menüje.

Cherie és James eleinte nem fedte fel a vendégeinek, hogy ételmaradékot kapnak, csak a pohárköszöntőknél árulták el, mit is esznek. A vendégek bár nagyon meglepődtek, de lenyűgözte őket a környezettudatos házaspár ötlete és az, hogy milyen ízletes fogásokat lehet összedobni ételmaradékokból.

Az újrahasznosított menüben szerepelt ratatouille, hideg húsok és savanyúságok, spenót és csicseriborsó. Az RJFP szupermarketekből, kávézókból, gyorséttermekből visszamaradt élelmiszerek összegyűjtésével foglalkozó szervezet. Ezek az élelmiszerek még tökéletesen alkalmasak emberi fogyasztásra, így nem szegtek törvényeket azzal, hogy  felszolgálták őket a vendégeknek.

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top