Finom sütikre a nyári melegben is szükség van (nem lehet fagyin élni), de kinek van kedve a 35 fokban bekapcsolni a sütőt? A megoldás egy sütés nélküli sajttorta, például isteni, csoki-cseresznye ízben.
Csokis-cseresznyés sajttorta
Hozzávalók
az alaphoz:
- 125 g csokis graham keksz
- 25 g barna cukor
- 75 g vaj
- egy csipet só
a krémhez:
- 450 g krémsajt
- 2 tk. vanília kivonat
- 480 ml tejszín
- 100 g cukor
- 40 g kakaó
- fél tk. só
- 600 g (1 konzerv) cseresznye
Elkészítés:
- Törd morzsásra a kekszet, keverd össze a cukorral, a puha vajjal és sózd meg. Oszlasd el egy tortaforma aljában és hagyd pihenni.
- Verd simára a krémsajtot, majd add hozzá a tejszínt. Ezután jöhet a vanília, a cukor és a sót, végül pedig a kakaópor.
- A kész krémmel kend meg az alapot. A tortát 3 órára tedd be a fagyasztóba, vagy hagyd egész éjszakára a hűtőben.
- A cseresznyét csak tálalás előtt oszlasd el a tetején.