Erre még tuti nem gondoltál, mikor a pattogatott kukoricát ropogtattad! Ha nagyon odavagy érte, a popcornt még egy pite alapjához is felhasználhatod, így szuper ropogós lesz a végeredmény. Na meg krémes, hála a mogyoróvajnak és a csokinak. Mutatjuk!
Csokis-mogyoróvajas popcornpite
Hozzávalók:
- 2 ek. vaj
- 200 g pillecukor
- 160 g mogyoróvaj
- 80 g kipattogtatott popcorn
- 350 g étcsoki chips
- 350 g tejcsoki chips
- 360 ml tejszín
- 4 ek. porcukor
- 2 tk. vaníliakivonat
- 3 ek. tej
Elkészítés:
- Egy serpenyő alján kezdd el hevíteni a vajat. Mikor folyós állagra vált, öntsd hozzá a pillecukrot, kezdd el kevergetni, és olvaszd fel egészen krémesre. Keverj hozzá 80 g mogyoróvajat is, és hagyd beleolvadni.
- Keverd a krémhez a kipattogtatott kukoricát, és az egészet hagyd kihűlni (kb. 2 percig). Ezután fogj egy kerek tortaformát, vajazd ki, majd öntsd a popcornos alapot az aljába. Oszlasd el egyenletesen, úgy, hogy peremet is képezzen.
- Keverd össze a kétféle csokit, és olvaszd fel mikróban vagy gőz felett.
- Egy másik tálban verd fel a tejszínt 3 evőkanál porcukor és 1 kiskanál vanília kíséretében. A tejszínhabot forgasd a csokiba, majd a krémet oszlasd el a torta alján.
- A maradék mogyoróvajat a maradék cukorral, vaníliával és a tejjel együtt olvaszd fel. Ha megvan, töltsd egy habzsákba, és díszítsd vele rácsosra a pite tetejét.
- A kész pitét 4 órára tedd hűtőbe, utána pedig már szeletelheted is.