Gasztro

Egy kis csokira igenis szükségünk van

Csokiimádók, figyelem! Bontsatok ki egy tábla csokit, és ünnepeljetek, mert a tudósok szerint is szükségünk van a megfelelő mennyiségű csokira!

Sokáig rémisztgettek minket a csokoládé káros hatásával, de ennek most vége. Na, nem teljesen, mert azért nem mindegy, mennyi is az annyi, de mint kiderült, kellő mértékben még jót is tesz a szervezetnek. A kutatások azt mutatják, hogy a mérsékelt csokoládéfogyasztás, havonta maximum három tábla, a szívelégtelenség kockázatát 13 százalékkal csökkentette. Nagy-Britanniában több mint 900 000 embert érint ez a betegség, amely a vezető halálokok egyike.  

A tudósok úgy vélik, hogy a csokoládéban található természetes összetevők, a flavonoidok fokozhatják az erek egészségét, és segítenek a gyulladás csökkentésében. Ugyanakkor azoknál, akik naponta fogyasztanak csokoládét, 17 százalékkal nőhet a szívelégtelenség kockázata az édesség magas cukor- és zsírtartalma miatt – intenek figyelemre a kutatók.

Szóval megfelelő mennyiségben nyugodtan élvezhetjük a csokoládét, főleg az étcsokoládét, amely a kutatók szerint a legegészségesebb.

Lad Bible

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top