Gasztro

Ma kezdődik a 22. Vegetáriánus Fesztivál Budapesten

Hitted volna, hogy létezik vegán triatlonista? Érdekel, hogy mik a legújabb orvosi ismeretek a növényi alapú táplálkozásról? Fontolgatod, hogy átállsz a vegán életmódra, de nem tudod, hogy kezdj bele? Szeretnéd megelőzni a cukorbetegséget, a magas vérnyomást, vagy kigyógyulni belőle és kíváncsi vagy, mit tehetsz magadért? Már húsmentesen élsz, és néhány új receptre vágysz? Ezen a hétvégén a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban a 22. Vegetáriánus Fesztiválon a helyed!

A 22. Vegetáriánus Fesztivál szombat reggel 10-kor kezdődik a kőbányai Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központban. Az ingyenes rendezvény táplálkozási szakemberek előadásait, vegetáriánus ételkóstolókat, öko- és bio szemléletű termékbemutatókat kínál – nem csak vegetáriánusoknak!

A 22. Vegetáriánus Fesztiválon az egész családot szeretettel várják a szervezők (Fotó: Tumblr)

Az érdeklődők szakemberek, orvosok, életmód- és táplálkozási tanácsadók előadásait hallgathatják meg a vegetáriánus és vegán életmód hatásairól. Szó lesz többek között a húsmentes táplálkozás és a magas vérnyomás, a daganatos betegségek, illetve az egészségmegőrzés kapcsolatáról. A fesztivál látogatói emellett kaphatnak tippeket a mindennapi vegán étrend kialakításáról, izgalmas receptekkel bővíthetik szakácskönyvüket, de megismerkedhetnek a vegán életmód és a sport összefüggéseivel is.

A rendezvényen komoly hangsúlyt kap a környezettudatosság is és mivel a szervezők főleg családosokat várnak, a gyerekek egészséges táplálkozásáról, a környezetvédelem és a vegetarianizmus összefüggéseiről is. A rendezvény ideje alatt folyamatosan nyitva tartó főzőszobában a már említett recepteket akár el is készíthetik, és meg is kóstolhatják a résztvevők. A szórakozásról zenei és táncos programok gondoskodnak, a gyerekeket pedig játszószobával várják a fesztivál rendezői.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top