Gasztro

Már Budapestnek is van saját desszertje

Először rendezték meg a Budapest Desszertje című versenyt, amit egy szőlős, fehér csokoládés édesség nyert meg. A közönség a hétvégén kóstolhatja meg 8. Édes Napok Budapest rendezvényen.

Nagy tervekkel indította útjára a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (Csésze) a Budapest Desszertje versenyt, ahol a Szamos Marcipán szőlős, fehér csokoládés édességét találta legjobbnak a szakemberekből és laikusokból álló zsűri. A győztes édességet Nagy Péter mestercukrász álmodta meg, a megmérettetésre 13 budapesti és Pest megyei cukrászda nevezett.

Rebrus Csaba, a Csésze elnöke szerint fontos szempont volt, hogy a desszert a közízlésnek megfeleljen, bárki által otthon is elkészíthető legyen, és az eladási ára ne legyen több, mint ezer forint. Elmondta, hogy a versennyel hagyományt szeretnének teremteni.

Képünk illusztráció – Forrás: pixabay

„Ahogy a somlói galuska is egy nemzetközi verseny eredményeként lett az egyik legnépszerűbb desszert a magyarok körében, abban bízunk, hogy a Budapest Desszertje megalkotásával fel tudunk mutatni egy olyan desszertet, amely legalább ilyen népszerű lesz, és nemcsak a cukrászdák kínálatában, hanem a magyar éttermek étlapján is megjelenik majd” – mondta az elnök.

Közlése szerint a versenyt ezentúl minden év szeptemberében megrendezik, a győztes desszertet pedig a szeptember közepén nyíló Édes Napok Budapesten elnevezésű, több tízezer vendéget vonzó rendezvénysorozat keretében mutatják majd be a nagyközönségnek egy külön standon. 

Ennek fényében a szőlős, fehér csokis desszertet hétvégén (szeptember 14. és 16. között) a 8. Édes Napok Budapest rendezvényen kóstolhatja meg a közönség a Szent István-bazilika előtti téren.

„Meg szeretnénk változtatni a magyarok édességfogyasztási szokásait, hogy abban a mennyiségi szempontok helyett a minőség kerekedjen felül” – tette hozzá Rebrus Csaba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top