A nyár véget ért, és vele együtt sok friss, könnyű gyümölcsöt is búcsúztatunk. Aki még nem áll készen a nehezebb, dekadens őszi-téli desszertekre, az most figyeljen, mert mutatunk egy olyan üde édességet, amit egész évben készíthetünk. Sütés nélkül, mindenmentesen, avokádóból. Íme:
Sütés nélküli avokádótorta
Hozzávalók:
- 1 lime
- 2 érett avokádó
- 40 ml agavészirup
- 5 ek. kókuszolaj
- 140 g magozott, aszalt datolya
- 70 g mandula
Elkészítés:
- Aprítógépben daráljuk minél finomabb állagúra a datolyát és a mandulát. Keverjünk hozzá a folyékonyra olvadt kókuszolajból 3 evőkanálnyit. Ez lesz a tésztánk, amit oszlassunk el egy kerek, sütőpapírral borított tortaforma aljában. Tegyük 1 órára pihenni a hűtőbe.
- Reszeljük le a lime héját, tegyük félre.
- A pürésre nyomkodott avokádó húsát keverjük össze a lime levével, az agavésziruppal és a maradék, 2 evőkanál kókuszolajjal. Adjuk hozzá a lime héjának felét is, majd kenjük a torta alapjára. Tegyük 30 percre a mélyhűtőbe.
- Tálalás előtt a hűtőben tároljuk a tortát, tálaláskor pedig szórjuk meg a lime maradék héjával, és díszítsük tovább ízlés szerint.