Gasztro

Sütés nélküli avokádós csodatorta nem csak vegánoknak

Attól, hogy beköszöntött az ősz, még nem kell lemondanunk a friss és üde desszertekről. Most pont egy ilyen következik, melyben az avokádó játssza a főszerepet.

A nyár véget ért, és vele együtt sok friss, könnyű gyümölcsöt is búcsúztatunk. Aki még nem áll készen a nehezebb, dekadens őszi-téli desszertekre, az most figyeljen, mert mutatunk egy olyan üde édességet, amit egész évben készíthetünk. Sütés nélkül, mindenmentesen, avokádóból. Íme:

Sütés nélküli avokádótorta

Hozzávalók:

  • 1 lime
  • 2 érett avokádó
  • 40 ml agavészirup
  • 5 ek. kókuszolaj
  • 140 g magozott, aszalt datolya
  • 70 g mandula

Elkészítés:

  1. Aprítógépben daráljuk minél finomabb állagúra a datolyát és a mandulát. Keverjünk hozzá a folyékonyra olvadt kókuszolajból 3 evőkanálnyit. Ez lesz a tésztánk, amit oszlassunk el egy kerek, sütőpapírral borított tortaforma aljában. Tegyük 1 órára pihenni a hűtőbe.
  2. Reszeljük le a lime héját, tegyük félre.
  3. A pürésre nyomkodott avokádó húsát keverjük össze a lime levével, az agavésziruppal és a maradék, 2 evőkanál kókuszolajjal. Adjuk hozzá a lime héjának felét is, majd kenjük a torta alapjára. Tegyük 30 percre a mélyhűtőbe.
  4. Tálalás előtt a hűtőben tároljuk a tortát, tálaláskor pedig szórjuk meg a lime maradék héjával, és díszítsük tovább ízlés szerint. 

elle

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top