Gasztro

Bezárt az ország legjobb lángosozója

Nem volt elég vendég, hogy tisztességesen megéljen a vállalkozásból. A Lángosvokson nyert étolajat rászoruló családok között osztja szét.

Hiába választották meg az év legjobb lángosozójának a bajai Sugóparti lángossütőt, a tulajdonos kénytelen volt bezárni az üzletet, mert nem volt elég vendég, hogy tisztességesen megélhessen belőle – írja a Bors. Szabó Richárd úgy döntött, az ötszáz liter étolajat, amit a Lángosvoks internetes versenyen nyert, rászoruló családok között osztja szét.

Fotó: MTI Fotó / Kallos Bea

„Megtettünk mindent, amit csak lehetett. Nem tudjuk tovább halogatni. Minden összeesküdött ellenünk. A lángossütőt bezártuk. (…) Bízom abban, hogyha lesz a helynek új gazdája, ő is emberségesen fogja azt üzemeltetni” – írta a tulaj a Facebookon.
 
Szabó Richárdról köztudott, hogy szeret jótékonykodni, a sütödéjébe hideg időben bárki betérhetett átmelegedni, és sokszor záróra után is maradhattak a rászorulók, akiket meleg teával is megkínáltak az alkalmazottak.
 
„Jelenleg a cégem megmentésén dolgozom, de a jótékonykodást nem adtam fel – mondta a lapnak a férfi. – Már szervezem a Házhoz megy a Mikulás elnevezésű karácsonyi programunkat, és egy alapítványt is tervezek létrehozni a bajai családokért.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top