Ha maradt egy kis főtt édesburgonyád, akkor igazi jolly joker lesz ez a palacsinta! Ősszel egyébként is szeretjük a picit kiadósabb ételeket, és ha a palacsintára keresünk egy kraftosabb változatot, akkor ennél nem is találhatnánk ínycsiklandóbbat.
Édesburgonya palacsinta
Hozzávalók 4-6 adaghoz (18-20 palacsinta):
- 3 ek. vaj
- 2 és fél csésze liszt
- 2 tk. fahéj
- 2 tk. őrölt szerecsendió
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- fél tk. só
- 2 tojás
- 2 csésze író
- fél csésze tej
- 2 ek. barna cukor
- 1 csészényi pürésre nyomkodott édesburgonya (főtt)
Elkészítés:
- Keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót, a sütőport, szódabikarbónát és a sót.
- Verjük fel a tojásokat az íróval, majd adjuk hozzá a tejet és a cukrot. Ezután az édesburgonyát is hozzákeverhetjük, végül pedig az olvadt vajat.
- Adjuk a tésztához a lisztes keveréket, és óvatosan, de alaposan keverjük össze a kettőt. Hagyjuk 5 percet pihenni a tésztát.
- Hevítsünk fel egy serpenyőt,és egy kis vajon süssük ki a palacsintát. Egy nagyobb evőkanálnyiból fog kijönni egy palacsinta, melynek 2-3 percig süssük mindkét oldalát, aranybarnára.
- Kínáljuk juharsziruppal, mézzel vagy lekvárral.