Sajttorta, amerre a szem ellát
Van az eredeti New York-i sajttorta, és aztán jönnek a többiek. Hiszen a klasszikus sajttorta többféle verzióját találhatjátok meg itt nálunk is: lime-os, oreós, brownie-s, unikornisos. Egytől egyig mind látványosak és különleges ízvilágú csavart adnak ennek a remegős süteménynek.
Käsekuchen, a német sajttorta
Ami igazából túróból készül, és itt egy lényeges alapanyagban tér el amerikai testvérétől. Aki járt már Németországban, biztosan kóstolta, és azonnal a rabja is lett. A jó hírünk az, hogy igazán könnyedén otthon mi is elkészíthetjük ezt a finomságot. Létezik tésztás változata is, mikor a torta- vagy piteforma alját kibéleljük linzertésztával, de a túrós keverék önmagában is megállja a helyét, ráadásul sokkal egyszerűbb és gyorsabb elkészíteni is. Mi most ezt a villámgyors sajttortát mutatjuk meg.
Hozzávalók
- 1 kg tehéntúró
- 3 ek. búzadara
- 30 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 5 tojássárgája
- 7 g sütőpor
- ½ tk. vaníliaőrlemény
- 1 citrom lereszelt héja
Elkészítés
- A hozzávalókat egész egyszerűen összedolgozzuk egy nagyobb tálban, és a kivajazott tortaformába öntjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje se maradjon nyers.
- Mielőtt felvágjuk és tálaljuk, hagyjuk egy órát pihenni és langyosra hűlni.