New York-i sajttorta helyett: Käsekuchen Németországból

nlc | 2018. Október 11.
Ha már unjuk a trendi sajttorta-variációkat, készítsük el ezt a tradicionális német Käsekuchent, méghozzá sok-sok túró hozzáadásával. Finom, krémes és szinte nem is kell hozzá tányér, elég pár villa és pillanatok alatt elfogy.

Sajttorta, amerre a szem ellát

Van az eredeti New York-i sajttorta, és aztán jönnek a többiek. Hiszen a klasszikus sajttorta többféle verzióját találhatjátok meg itt nálunk is: lime-os, oreós, brownie-s, unikornisos. Egytől egyig mind látványosak és különleges ízvilágú csavart adnak ennek a remegős süteménynek.

Käsekuchen, a német sajttorta

Ami igazából túróból készül, és itt egy lényeges alapanyagban tér el amerikai testvérétől. Aki járt már Németországban, biztosan kóstolta, és azonnal a rabja is lett. A jó hírünk az, hogy igazán könnyedén otthon mi is elkészíthetjük ezt a finomságot. Létezik tésztás változata is, mikor a torta- vagy piteforma alját kibéleljük linzertésztával, de a túrós keverék önmagában is megállja a helyét, ráadásul sokkal egyszerűbb és gyorsabb elkészíteni is. Mi most ezt a villámgyors sajttortát mutatjuk meg.

Dessert Cheesecake GIF - Find & Share on GIPHY

Discover & share this Food GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat egész egyszerűen összedolgozzuk egy nagyobb tálban, és a kivajazott tortaformába öntjük.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje se maradjon nyers.
  3. Mielőtt felvágjuk és tálaljuk, hagyjuk egy órát pihenni és langyosra hűlni.

Pinterest

undefined

Exit mobile version