Köleskása
Hozzávalók:
- 1 bögre előre beáztatott köles
- 3 bögre mandulatej vagy kókusztej vagy rizstej
- édesítőszer (folyékony eritrit) vagy méz
- aszalványok
- vaníliarúd
Az előre beáztatott kölesünket csepegtessük le, és a 3 bögre felmelegített mandulatejben egy pici sóval 15 percig főzzük. Én beleteszem egy vaníliarúd kikapart magját és édesítőszert vagy mézet.
A megfőzött kölesünket egy tálba tesszük, és megszórjuk minden finomsággal, amivel szeretnénk. Aszalványokkal, cukormentes kakaóporral, fahéjjal. Jó étvágyat hozzá!
A zabkását hasonlóan kell elkészíteni.
Körtés, gránátalmás qinoapuding
A qinoapuding szintén számtalan variációban elkészíthető. Érdemes több adagot készíteni és hűtőben tárolni.
Hozzávalók:
- 1 bögre qinoa
- 2 bögre mandulatej vagy kókusztej vagy rizstej
- 1 vaníliarúd
- 1 db körte feldarabolva
- 1 db gránátalma magjai kikaparva
- édesítőszer (folyékony eritrit) vagy méz
- pici só
A qinoát, hasonlóan a köleshez, alaposan át kell mosni és legalább 10 percre beáztatni.
Majd szűrjük le és főzzük meg a tejjel, a vaníliarúd magjaival és a folyékony eritrittel vagy mézzel. Egy pici sót is tegyünk hozzá, hogy az édes ízek jobban kijöjjenek. A főzés közben tegyük hozzá a felszeletelt körtedarabkáinkat és a gránátalma kikapart magjait. Főzzük még legalább 3 percig, amíg krémes állaga lesz.
Ez után tegyük a krémünket üvegpoharakba, és mehet be a hűtőbe. Reggelre szépen össze fog állni, és csodás naplementeszínei lesznek.
Bánkuti Gabriella 4 éves kora óta sportol. Kezdetben atletizált, szertornázott, majd küzdősportokkal foglalkozott és versenytáncolt is. Mára a fitnesz területén sorra nyeri a hazai és nemzetközi versenyeket, többszörös magyar bajnok és világbajnok. Élsportolókat és paralimpikonokat edz, megkapta a Magyar Olimpiai Bizottság kitüntetését. Díjai és eredményei mellett különösen fontos számára, hogy olyan mozgássérülteknek tart személyi edzést, akikről sok esetben az orvosok már lemondtak, és velük óriási egyéni sikereket és eredményeket ér el.