Arról nem is beszélve, hogy már a reggeli is egy valóságos ízorgia, amit a finom és laktató ebéd követ majd, és a mennyei desszert, aminek senki sem tud ellenállni. Ha vendégeket vársz, akkor sem kell szégyenkezned, ha ezeket a fogásokat készíted el, és a gyerekeid is maradéktalanul elégedettek lesznek a hétvégi menüvel.
Gombás-fokhagymás dödölle
Hozzávalók / 1 adag:
Tésztához
- 5 közepes db burgonya
- só ízlés szerint
- 1 evőkanál finomliszt
Egyéb hozzávalók
- 1 nagy db csiperkegomba
- 1 közepes db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. sertészsír
A recept a Nosalty.hu-n folytatódik.
Háromhagymás leves
Hozzávalók / 4 adag:
- 2 ek. vaj
- 1 közepes db vöröshagyma
- 1 db póréhagyma (nagy)
- 2 db burgonya (kisebbek)
- 2 közepes db újhagyma
- 1 l zöldség alaplé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
A recept a Nosalty.hu-n folytatódik.
Almás-avokádós-kecskesajtos saláta
Nagyon ízletes és nagyon különleges saláta az ősz ízeivel!
Hozzávalók / 4 adag:
A salátához
- 1 db avokádó
- 1 db kelkáposzta
- 1 db édeskömény
- 1 db alma
- 200 g SPAR PREMIUM kecskesajt (válogatás)
- 200 g SPAR aszalt szilva
- 50 g SPAR gojibogyó (saláta-magkeverék)
- só ízlés szerint
Az öntethez
- 1 citromból nyert citromhéj
- 1 citromból nyert citromlé
- 1 ek. SPAR Natur*pur Bio juharszirup
- 1 ek SPAR mustár
- 4 ek. DESPAR extra szűz olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
A recept a Nosalty.hu-n folytatódik.
Húsos lasagne
Az olaszok egyik legnépszerűbb rakott tésztája a lasagne, amit sokan sokféleképpen készítenek. A következő verzió egy marhahús ragus, ami igaz, hogy nincs pillanatok alatt készen, de megéri foglalkozni vele, mert igazán finom lesz a végeredmény!
Hozzávalók / 6 adag:
Húsos ragu
- 50 dkg darált marhahús
- 1 közepes db sárgarépa
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olívaolaj
- 1 dl vörösbor
- 7 dl passzírozott paradicsom
- 20 dkg lasagnetészta
- 10 dkg mozzarella
- 0,5 bögre parmezán sajt
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Besamel
- 1 ek. vaj
- 2 csapott ek. finomliszt
- 5 dl tej
- szerecsendió ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
A recept a Nosalty.hu-n folytatódik.
Fekete babos hajdinás vegetáriánus csili
Közepesen fűszeres, ideális a húsmentes napokra. Tabasco szósszal tovább bolondítható.
Hozzávalók / 4 adag:
- 25 dkg fekete fejtett bab
- 2 közepes db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál köménymag
- 4 teáskanál füstölt pirospaprika
- 0,5 db póréhagyma
- 0,5 közepes db zeller
- 2 közepes db sárgarépa
- 1 közepes db piros paprika
- 1 tk. bazsalikom
- 1 kk. oregánó
- 40 dkg konzervparadicsom
- 50 g hajdina
- 3 dl víz
- 0,5 dl vörösbor
- 2 kávéskanál só
- 1 kávéskanál bors
A recept a Nosalty.hu-n folytatódik.
Jeges kocka
A jeges kocka (eredeti nevén ledene kocke) tradicionális szerb sütemény. A könnyű kakaós piskótán finom vaníliás tejkrém terül el, a tetejét krémes csokoládé koronázza, az íze pedig egészen mennyei.
Hozzávalók / 10 adag:
Tészta
- 4 db tojás
- 4 ek. finomliszt
- 4 ek. cukor
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- 1 csipet só
- 1 kk. sütőpor
Szirup
- 3 dl víz
- 8 dkg cukor
Krém
- 8 dl tej
- 5 ek. cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál finomliszt
- 3 evőkanál kukoricakeményítő
- 3 teáskanál vaníliaaroma
- 12 dkg margarin
Csokoládéréteg
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl növényi tejszín
A recept a Nosalty.hu-n folytatódik.
Könnyű wokvacsora
Hozzávalók / 1 adag:
- 10 dkg csirkemellfilé (apróra vágva)
- 20 dkg brokkoli (rózsáira szedve)
- 20 dkg újkrumpli (kisebb kockákra aprítva)
- 1 kis db sárgarépa (zsenge, karikára vágva)
- 1 kis db káposzta (vékonyra szeletelve)
- 2 db újhagyma (vastagabb karikákra vágva)
- 3 gerezd fokhagyma (vékonyra szeletelve)
- lestyán ízlés szerint (friss)
- petrezselyem ízlés szerint (friss)
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 ek. szójaszósz (elhagyható)
- só ízlés szerint
- négyszínű bors ízlés szerint (frissen őrölve)
A recept a Nosalty.hu-n folytatódik.