Gasztro

Hétvégi menü, amivel mindenkit leveszel a lábáról

Élmény- és kalóriadús menüvel kényeztetheted a családodat, ha velünk tartasz. Lesz vegetáriánus fogás is, és persze a húsimádókat sem hagyjuk cserben.

Arról nem is beszélve, hogy már a reggeli is egy valóságos ízorgia, amit a finom és laktató ebéd követ majd, és a mennyei desszert, aminek senki sem tud ellenállni. Ha vendégeket vársz, akkor sem kell szégyenkezned, ha ezeket a fogásokat készíted el, és a gyerekeid is maradéktalanul elégedettek lesznek a hétvégi menüvel

Gombás-fokhagymás dödölle

Hozzávalók / 1 adag:

Tésztához

  • 5 közepes db burgonya
  • só ízlés szerint
  • 1 evőkanál finomliszt

Egyéb hozzávalók

  • 1 nagy db csiperkegomba
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. sertészsír

A recept a Nosalty.hu-n folytatódik.

Háromhagymás leves

Hozzávalók / 4 adag:

  • 2 ek. vaj
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 1 db póréhagyma (nagy)
  • 2 db burgonya (kisebbek)
  • 2 közepes db újhagyma
  • 1 l zöldség alaplé
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

A recept a Nosalty.hu-n folytatódik.

Almás-avokádós-kecskesajtos saláta                                 

Nagyon ízletes és nagyon különleges saláta az ősz ízeivel!

Hozzávalók / 4 adag:

A salátához

  • 1 db avokádó
  • 1 db kelkáposzta
  • 1 db édeskömény
  • 1 db alma
  • 200 g SPAR PREMIUM kecskesajt (válogatás)
  • 200 g SPAR aszalt szilva
  • 50 g SPAR gojibogyó (saláta-magkeverék)
  • só ízlés szerint

Az öntethez

  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 1 ek. SPAR Natur*pur Bio juharszirup
  • 1 ek SPAR mustár
  • 4 ek. DESPAR extra szűz olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

A recept a Nosalty.hu-n folytatódik.

Húsos lasagne                                                 

Az olaszok egyik legnépszerűbb rakott tésztája a lasagne, amit sokan sokféleképpen készítenek. A következő verzió egy marhahús ragus, ami igaz, hogy nincs pillanatok alatt készen, de megéri foglalkozni vele, mert igazán finom lesz a végeredmény!

Hozzávalók / 6 adag:

Húsos ragu

  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 közepes db sárgarépa
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 dl vörösbor
  • 7 dl passzírozott paradicsom
  • 20 dkg lasagnetészta
  • 10 dkg mozzarella
  • 0,5 bögre parmezán sajt
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Besamel

  • 1 ek. vaj
  • 2 csapott ek. finomliszt
  • 5 dl tej
  • szerecsendió ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

A recept a Nosalty.hu-n folytatódik.

Fekete babos hajdinás vegetáriánus csili                                           

Közepesen fűszeres, ideális a húsmentes napokra. Tabasco szósszal tovább bolondítható.

Hozzávalók / 4 adag:

  • 25 dkg fekete fejtett bab
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 4 teáskanál füstölt pirospaprika
  • 0,5 db póréhagyma
  • 0,5 közepes db zeller
  • 2 közepes db sárgarépa
  • 1 közepes db piros paprika
  • 1 tk. bazsalikom
  • 1 kk. oregánó
  • 40 dkg konzervparadicsom
  • 50 g hajdina
  • 3 dl víz
  • 0,5 dl vörösbor
  • 2 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál bors

A recept a Nosalty.hu-n folytatódik.

Jeges kocka                                      

A jeges kocka (eredeti nevén ledene kocke) tradicionális szerb sütemény. A könnyű kakaós piskótán finom vaníliás tejkrém terül el, a tetejét krémes csokoládé koronázza, az íze pedig egészen mennyei.

Hozzávalók / 10 adag:

Tészta

  • 4 db tojás
  • 4 ek. finomliszt
  • 4 ek. cukor
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1 kk. sütőpor

Szirup

  • 3 dl víz
  • 8 dkg cukor

Krém

  • 8 dl tej
  • 5 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 teáskanál vaníliaaroma
  • 12 dkg margarin

Csokoládéréteg

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl növényi tejszín

A recept a Nosalty.hu-n folytatódik.

Könnyű wokvacsora 

Hozzávalók / 1 adag:

  • 10 dkg csirkemellfilé (apróra vágva)
  • 20 dkg brokkoli (rózsáira szedve)
  • 20 dkg újkrumpli (kisebb kockákra aprítva)
  • 1 kis db sárgarépa (zsenge, karikára vágva)
  • 1 kis db káposzta (vékonyra szeletelve)
  • 2 db újhagyma (vastagabb karikákra vágva)
  • 3 gerezd fokhagyma (vékonyra szeletelve)
  • lestyán ízlés szerint (friss)
  • petrezselyem ízlés szerint (friss)
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 ek. szójaszósz (elhagyható)
  • só ízlés szerint
  • négyszínű bors ízlés szerint (frissen őrölve)

A recept a Nosalty.hu-n folytatódik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top