Nemcsak finom, hanem egyszerűen is elkészíthető ez a hús nélküli lasagne.
Hús nélküli lasagne
Hozzávalók:
- 6 lasagnelap
- 10 dkg fagyasztott spenót
- 20 dkg túró
- 3 ek. cheddar sajt
- 10 dkg mozzarella sajt
- 1 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 25 dkg paradicsom szósz
- olívaolaj
- petrezselyem
Elkészítés:
Főzzük meg félig a lasagnetésztát és hosszában vágjuk ketté a lapokat. A fokhagymát aprítsuk fel, majd keverjük össze a spenóttal, a túróval, a cheddar sajttal és a tojással, majd ízesítsük sóval, borssal. Keverjük jól össze a tölteléket, majd kenjük a lasagnetésztacsíkokra és tekerjük fel azokat. A paradicsomszósz felét kenjük egy kisebb üvegtál aljára, majd fektessük bele a tekercseket. A maradék paradicsomszósszal öntsük le tekercseket, majd a mozzarellát szórjuk rá. Süssük 20 percig 185 fokon, majd hintsük meg petrezselyemmel és olívaolajjal.