Gasztro

Diétás lasagne pedig létezik – íme a recept!

Ha képtelenek vagyunk lemondani a lasagne csábító ízéről, de nem szeretnénk felesleges kalóriákkal tönkretenni az eddig nehezen elért fogyókúrás eredményeket, akkor készítsünk light lasagnét! Finom, illatos, és mégsem hizlal. Annyira.

A lasagne alapvetően egy igencsak kalóriadús és persze isteni finom olasz tésztaétel. Ebben a könnyített változatban azonban jócskán lecsökkentettük a kalóriák számát, anélkül, hogy az ízélményről le kellene mondanunk. A diétás jellegén túl van még egy el nem hanyagolható előnye: nagyon egyszerűen és viszonylag gyorsan a vacsoraasztalra tudjuk varázsolni. Nagyjából fél óra elegendő a kezdő háziasszonyoknak is, hogy tálaljanak. Akár frissen kisütve melegen, akár már langyosan is istenien finom tud lenni.

Light szósz = light lasagne

A kalóriaveszteségnek persze ára van: le kell mondanunk az eredeti lasagne egyik alapeleméről, a besamelmártásról. A besamel ugyanis vajjal és liszttel készül, ami végzetes kombinációnak bizonyul a fogyókúrázók számára. Éppen ezért a diétás lasagnéba csakis sima paradicsomszószt rakhatunk, kevés reszelt parmezánt és szigorúan light mozzarellát.

Diétás lasagne

Hozzávalók:

  • 200 g lasagnetészta
  • 400 g paradicsomszósz
  • 100 g sovány főtt sonka szeletelve
  • 100 g light mozzarella
  • 3 ek. reszelt parmezán
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A paradicsomszószt egy tálban keverjük össze a sóval, a frissen őrölt borssal és két evőkanálnyi reszelt parmezánnal.
  2. A kerámiaedény aljára kenjünk szét pár kanálnyit a szószból, majd fedjük be tésztával.
  3. Jöhet egy újabb adag szósz, ez is jól eloszlatva, majd egy újabb réteg tészta.
  4. Ezután jön csak a sonka és a mozzarella, és erre is jöhet egy adag paradicsomszósz. Majd 2 réteg tészta-szósz.
  5. A legvégén a paradicsomszószos tésztát szórjuk meg a maradék reszelt parmezánnal.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt el is készül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top