Gasztro
Szponzorált tartalom

Újrahasznosítás otthon: izgalmas ötletek

Van néhány üres műanyag flakonod? Netán üres üvegek sorakoznak a kamrádban? Nagyszerű ötleteket hoztunk, amelyekkel nemcsak a környezetedért tehetsz, hanem az otthonodért is.

Egyre többen gondolják úgy, hogy az újrahasznosítás nemcsak jó móka, hanem fontos társadalmi feladat is. A környezetvédelem ugyanis a jövőnk záloga, legyen szó a műanyag flakonok újra felhasználásáról az energiatakarékosságról vagy a tudatos vásárlásról. Olyan egyszerű, mégis nagyszerű ötleteket hoztunk, amelyek összekötik a kellemeset a hasznossal és arra sarkallanak, hogy kreatívan oldjuk meg a nem szemetelést. Ne feledjük, a tudatosság jegyében tett minden apró lépés fontos!

Hát nem vagányak ezek a konzerves dobozból készült virágtartók? Festék kell hozzá csupán, na meg egy kevés kreativitás. 

Minden nappaliban jól mutat a raklapokból készült kanapé, csak vagány szivacsok kellenek hozzá. Érdemes a fát lefesteni, mert így tartósabb és jobban is mutat. Raklapot szerezni egyáltalán nem nehéz, ahogy eladó szivacsot is könnyen találsz.

Ugyan nem téli móka, de lehet, hogy épp most cseréled le az autódról a használhatatlan nyári gumikat, így muszáj szólnunk: ilyen csodás virágtartókat készíthetsz egy kis festék segítségével az újrahasznosítás jegyében. Te milyenre festenéd le a gumikat?

A kerítésre aggatott üvegek nagyon jól mutatnak. Nyáron virággal díszítve, télen színes, belehelyezhető LED-sorral feldobva a kert vagy terasz nélkülözhetetlen kellékeivé válnak. Nekünk nagyon bejön.

Üres befőttes üvegek minden háztartásban vannak. Jobb sorsot pedig nem is kívánhatnának maguknak, mint azt, hogy ilyen mesés mécsesekként éledjenek újjá. Éljen az újrahasznosítás!

Az egyik legjobban hasznosítható dolgok a műanyag flakonok. Hiába, nehéz kifogyni a kreatív ötletekből, ha valaki meglát egy kiürült példányt. Ezek a virágtartók szenzációsak. Első ránézésre fel sem tűnik, hogy miből készültek, ugye?

Még egy szuper ötlet a flakonok felhasználására, ebben a gyerekek is biztosan egyetértenek. Lassan itt a tél, a fehér joghurtos flakonokból tuti hóemberek  készíthetőek. Szuper családi program a közös kreatívkodás! 

Kartondobozból karácsonyfadísz? Igen! Mégpedig ilyen vagány és egyedi. Némi fonal kell, és ha szeretnéd cifrázni, apró medál. 

Sohasem gondoltuk volna, hogy az összenyomott üdítős doboz ilyen nemes célt is szolgálhat, mégpedig ennyire vagány kivitelben. Akik szeretik a szabálytalan formákat, készítsék el ezt a kompozíciót. Megéri.

A zoknievő mosógépek sem tántoríthatnak el senkit attól, hogy szegény páratlan lábmelegítők megtalálják felezett életük újrahasznosított értelmét – mondjuk zokniállatkák formájában.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top