Tuti forralt boros recept

Bors Hanna | 2018. November 25.
Itt a forralt borozás szezonja. Adventi vásárban vagy a hideg téli estéken jól jön egy bögre forralt bor. Most hoztunk nektek egy tuti receptet is hozzá!

A tökéletes forralt bor

Melegítsd a bort a vízzel 80-90 fokosra, hogy az alkoholtartalma megmaradjon. Húzd le a tűzről, és mérd hozzá a szirupot. Keverd össze és fogyaszd egészséggel!

A kreolszirup

Rakjuk fazékba a fűszereket, és mérjük rá a vizet. Tegyük a tűzre, és forrás után közepes lángon főzzük tovább. Közben hozzáadjuk a citrom és a narancs vékonyan lehámozott héját. Innentől nincs más dolgunk, mint 1 órán át főzni. Az édes szirup leszűrve, hűtés nélkül 1 évig eláll.

Exit mobile version