2 isteni étel kacsából

Bors Hanna | 2018. December 16.
A kacsamell akkor jó, ha kívül ropog, belül pedig puha! Így készítsd el!

Sült kacsamell

kacsamell

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az egyik legfontosabb dolog az előkészületnél, hogy nem hideg, hanem szobahőmérsékletű hússal kell dolgoznod, erre figyelj. A melleket mosd meg, szedd le róluk a felesleges részeket, majd sózd és borsozd mindkét oldalukat. Ezután ejts néhány, egymást keresztező vágást a bőrön. Egy serpenyőben forrósítsd fel a vajat, majd a bőrös oldalával lefelé kezdd el sütni a húst, közepes lángon. A fokhagymát nyomd össze, és a rozmaringgal együtt dobd a serpenyőbe.

Sóban sült kacsa

Hozzávalók:

Elkészítés:

A kacsacombokat mosd meg alaposan, majd a bőrüket sóval dörzsöld be, hogy ízletes legyen. Szórd egy tepsibe az összes sót, és tedd bele a combokat. Önts a sóra egy kis vizet, hogy a hús könnyebben tudjon párolódni, szórj a tetejére a kakukkfűből és a felaprított fokhagymából, majd fedd le a tetejét a tepsitetővel vagy alufóliával.

Előmelegített sütőben egy órán keresztül süsd, majd vedd le a tetejét, és süsd még két-két és fél órát. Időnként forgasd meg a kacsát, hogy alaposan átsüljön minden része.

Exit mobile version