nlc.hu
Gasztro
Szuper csokis brownie-receptek

Szuper csokis brownie-receptek

Nem csoda hogy nagy kedvenc, hiszen csokis, könnyű, és elkészíteni sem nagy ördöngösség a csokis brownie-t.

Isteni csokis brownie

brownieHozzávalók:

  • 190 g vaj
  • 190 g jó minőségű étcsokoládé
  • 3 nagy tojás
  • 1 ek. vaníliakivonat
  • 250 g finom szemű kristálycukor
  • 115 g finomliszt
  • 1 kk. só
  • 150 g vágott dióbél (opcionális)

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy kisebb tepsit sütőpapírral. A vajat és az összetördelt csokit vízgőz fölött olvasszuk össze, majd hűtsük ki. Egy tálban keverjük ki a tojást, a vaníliaaromát és a cukrot, legyen jó habos. Egy másik tálba mérjük ki a lisztet, tegyük bele a sót. Ha a csokis massza lehűlt, keverjük hozzá a tojásos-cukros masszát, míg egyneművé válik, majd adjuk hozzá a lisztet – és ha szeretnéd, a diót is. Kanalazzuk a tepsibe. Kb. 25 percig süssük. Ellenőrizzük!

Márványos brownie

Hozzávalók:

  • 100 g liszt
  • 200 g cukor
  • 2 tojás
  • 125 g vaj
  • 125 g étcsokoládé
  • 1 mk. sütőpor
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 fej cékla

A tetejére:

  • 125 g krémsajt
  • 2-3 kanál porcukor

Vajazzunk ki egy kisebb tepsit (kb. 22 x 22 cm-est), és az aljára fektessünk sütőpapírt. 
Tegyük az étcsokoládét és a margarint egy hőálló tálba, és gőz fölött olvasszuk fel. Egy nagy tálban keverjük simára a tojásokat és a cukrot, adjuk hozzá a kakaóport és a már langyosra hűlt megolvasztott vajas csokoládét. Állítsuk össze egynemű masszává, szitáljuk bele a sütőporral elkavart lisztet. Adjuk hozzá a lereszelt céklát, és forgassuk össze, majd öntsük a keveréket a tepsibe.
Kanalazzuk a tetejére a krémsajtot, késsel csíkozzuk, márványosítsuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre. Az első 5 percben magasabb hőfokon süssük, aztán csökkentsük a hőmérsékletet 160-170 fokra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top