Nehéz tökéletesíteni a receptet: előfordulhat, hogy elázik a tészta a tölteléktől, vagy kevés a belevaló, és nem sikerül eltalálni az arányokat. Ez a változat viszont működik. Gazdagon töltelékkel, puha, könnyű kalácstésztával, mosolygós aranybarnán, ducin. Páratlan, még akkor is, ha kettő van belőle a tepsiben.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre.
Hozzávalók:
- 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
- fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
- negyed bögre cukor (4 dkg) + 1 mokkáskanálnyi
- 1 csipet só
- 5 dkg vaj
- 2 tojás sárgája
- szűk egy bögre tej (2-2,5 dl)
A töltelékhez:
A dióshoz:
- 4 bögre pucolt (nem darált) dió (20 dkg)
- kétharmad bögre kristálycukor (10 dkg)
A kakaóshoz:
- fél bögre kristálycukor
- negyed bögre holland kakaópor
+ 5 dkg olvasztott vaj a töltelék locsolgatáshoz
+ 1 tojás felverve a kenéshez
Az elkészítés menetét a Rupáner-konyha Caféblogon olvashatjátok.