Gasztro

Mindeközben Bécsben ennyire guszta is tud lenni a kórházi koszt – fotó

A Kórházi koszt nevű Facebook-oldalra ismét egy olyan kórházi menü került fel, amitől csak ámulunk és bámulunk. Sajnos a pozitív példa nem magyar kórházi kínálatot mutat...
korhazi koszt, korhaz

Elképesztő, mekkora különbségek vannak a kórházi ellátások között. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Kórházi koszt nevű Facebook-oldal, ahova egy bécsi kórház menüjét töltötték fel. A fotókhoz tartozó leírást is érdemes végigolvasni:

Ausztria, Bécs, AKH, neurológia
„Az összes kép a legalapvetőbb biztosításhoz jár, semmi luxus, kiegészítő biztosítás nincs benne. (Akinek van, annak egyszemélyes szoba jár.)
Igaz, hogy az ellátásért fizetni kell napi kb 12 €-t, ha valaki keres 1500 €-t, akkor ez annak kevesebb mint 1 %-a (olyan, mintha valaki keres Magyarországon 150 ezer Ft-ot, és abból 1200 Ft lenne). Ha valaki egy évben több mint 28 napot van kórházban, a 29. naptól ezt sem kell fizetnie. DE: nincs hálapénz, sem nővérnek, sem orvosnak, és nem kell a rokonoknak bevinni sem ételt, sem italt.
Többféle menüből lehet választani, van benne vegetáriánus, cukorbetegnek, fogyasztó, hizlaló, és persze a megfelelő betegségre való diéta is. Mindegyikhez mellékelik az étel leírását, és a kalória számát, mennyi, ha mind megeszi az ember.
Minden szobában (3 fő) TV, és minden ágy emelhető, állítható, dönthető, rádióval és távirányító a TV-hez. (fülhallgatóval is lehet TV-zni vagy rádiózni, hogyha zavarná a szobatársakat.)
Minden szobában mosdó, teljes feltöltéssel és felszereléssel, télen-nyáron fűtött törülközőtartóval.
Két szobához (6 ember) egy tusoló és egy WC (WC-papír, egyszer használatos WC-ülőke fólia, higiéniás zacskók, folyékony szappan, fertőtlenítő, kéztörlő. Aláíró táblázat a napi nem tudom hányszoros takarításról.
A mozgáskorlátozottaknak külön nagy fürdőszoba és WC az összes ápolási, emelési stb. felszereléssel.
Törülköző, mosdókesztyű, hálóing, tapadógumis-talpú melegítőzokni szükség szerint akármennyi.
A folyosón tea-kávé állomás, ahol 24 órán át bárki (látogató is) választhat és akármennyit ihat rengetegféle teából, kávé és bio tej, víz és málnaszörp.
Az egész épület és minden szoba klimatizált.”

Mindeközben Magyarország, Budapest, SOTE I. sz. Női Klinika, reggeli:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top