Gasztro
Szponzorált tartalom

Egy hónap a 10. VinCE Budapestig – Jubileumi visszatekintéssel indult el a visszaszámlálás (x)

Nagy Sándor hódításait megidéző borok, a Sotheby’s-árverések titkai és egy óceánt átszelő videós mesterkurzus – csak néhány momentum a legismertebb és legszínvonalasabb magyar beltéri boros rendezvény elmúlt 9 évéből, amelyeket az idei esemény programját bemutató sajtóeseményen elevenítettek fel. Egy hónap múlva tizedik alkalommal várja a szakmai látogatókat és borkedvelőket a VinCE Budapest Wine Show.

Ma már tradíciónak számít, hogy a boros szakma és a borkedvelők a VinCE Budapest Wine Show-n gyűlnek össze minden évben, hogy megismerjék a borvilág újdonságait és érdekességeit,  megkóstolják a hazai és nemzetközi csúcsborokat és kapcsolatokat építsenek. 2010-ben szervezték meg először az eseményt, sikerét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy idén már a 10. VinCE Budapest várja látogatóit április 25. és 27. között a Várkert Bazárban.

Negyedmillió üveg bor és párlat

Az idei eseményt beharangozó sajtótájékoztatón a szervezők visszatekintettek az eddigi évek eredményeire, és bemutatták azokat a borászokat, akik már 2010-ben is jelen voltak kiállítóként. A VinCE Budapest az elmúlt 9 évben összesen csaknem 43 000 vendéget vonzott, és mintegy 200 mesterkurzuson 156 millió forint értékű bort és párlatot kóstolhattak meg a rendezvény résztvevői. A szervezők adatgyűjtéséből az is kiderül, hogy eddig közel 1500 kiállító 250 000 tételét kóstolhatták végig a vendégek, ami fejenként több mint 5 üveg bort vagy párlatot jelent.

Csúcsborok itthon és külföldön

Az eseményen Vancsik Ivett, a VinCE Budapest szakmai vezetője elmondta: fontosnak tartják, hogy a külföldi elismert előadók és tételek mellett a hazai szakemberek és a magyar borok is kiemelt szerepet kapjanak a rendezvényen. Ennek keretében az idei mesterkurzusokon lehetőség lesz 10 éves magyar csúcsborok kóstolására, fókuszba kerülnek a legjobb hazai dűlők, ízlelhetünk villányi REDy-t és a villányi franc-t, és az ismét hódító útjára indult gin hazai vonatkozására is fény derül.

Természetesen a külföldi különlegességek sem maradnak el: a #10yearchallenge jegyében hat neves champagne-i ház tíz éve palackba került, a 2008-as szüreti évjáratból származó tételeivel is találkozhatnak a mesterkurzus vendégei, illetve az Óvilág és az Újvilág ikonikus vörös cuvée-it is alaposabban megismerheti, aki ellátogat a 10. VinCE Budapestre. A világ vezető családi pincészeteiből válogatott tételek közül az Antinori és a Symington képviselője személyesen mutatja be a kiváló toszkán és portói borokat, de a vendégek virtuális kirándulást tehetnek Franciaországban és Spanyolországban is.

Ikonikus pillanatok, különleges történetek

A jubileumi sajtóeseményen felidézték az elmúlt 9 év legemlékezetesebb pillanatait is. Ilyen volt például amikor Nagy Sándor hódításainak útját kísérhették végig a résztvevők az egyes történelmi borvidékek borain keresztül, illetve megkóstolhatták azon szőlőfajta borát, amelyet a szőlőgenetikusok szerint Jézus osztott meg tanítványaival az utolsó vacsorán.

A múltidézés mellett a jelen technológiai újdonságainak is teret adtak a szervezők az elmúlt években, például amikor a közönség bevonásával iPadek segítségével választották ki a kóstolt borok legjobbikát.

A VinCE szakmai tudásmegosztása nem ismer határokat: 2012-ben a mesterkurzus résztvevői virtuálisan együtt kóstolhattak a New Yorkból videókapcsolaton keresztül bejelentkező világhírű szakértővel, és az elmúlt években több mint 800 meghívott külföldi szakmai vendég számára biztosították a magyar borok színe-javának még alaposabb megismerését.  

Ahogyan eddig, idén is a legjobb borokkal és a szakma krémjével várják a vendégeket a rendezvényre, amelyet éppen egy hónap múlva tartanak a Várkert Bazárban.

Jegyek kaphatók: https://vincebudapestjegy.hu/

 

A VinCE Budapest Wine Show-ról

A VinCE Budapest Wine Show a borszakma legjobban várt rendezvénye hazánk egyik legismertebb borszaklapja, a VinCE Magazin kiadójának szervezésében. Az idén 10. évfordulóját ünneplő eseményen a borkedvelők és a szakértők első kézből értesülhetnek a borszakma legfrissebb trendjeiről, csúcsborokat és ritka tételeket kóstolhatnak, a kóstolások mellett pedig az ínycsiklandó gasztronómiai újdonságok sem maradhatnak el. A Vince Budapest Wine Show-n minden évben közel 200 magyar és külföldi kiállító vesz részt, és számos világhírű szakember tart előadást, illetve mutatja be exkluzív kóstolósorát.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top