A 3 legfinomabb zabpelyhes reggeli

nlc | 2019. Április 27.
Ha ébredés után szeretnél valami igazán tápláló, egészséges és finom reggelit enni, akkor erre a legjobb választás a zabpehely-gyümölcs kombó. Három variációt mutatunk zabpelyhes reggelire, amivel tutira jól indul majd a napod.

Fűszeres zabkása

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A zabpelyhet vagy a zablisztet öntsük össze a vízzel, a tejjel és a csipet sóval. Turmixoljuk össze, amíg teljesen homogén állagú nem lesz.
  2. Keverjük bele a fahéjat és a szerecsendiót.
  3. Tegyük fel főni, és kevergessük folyamatosan egészen addig, míg a folyadék el nem fő és be nem sűrűsödik.
  4. Ekkor adjuk hozzá a cukrot ízlés szerinti mennyiségben. Melegen tálaljuk.

Gyümölcsös zabkása

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A zabpelyhet előző este vagy kora reggel áztassuk be a vízbe.
  2. Kezdjük el főzni közepes lángon a tejjel együtt, míg sűrű masszát nem kapunk, és a zabpehely teljesen szét nem ázik.
  3. Tálaláskor csurgassunk rá mézet, és pakoljuk meg gyümölcsökkel. Megszórhatjuk őrölt fahéjjal is.

Joghurtos zabpehely

Hozzávalók:

Elkészítés: 

A joghurtot keverjük el a zabpehellyel és díszítsük gyümölcskarikákkal. Ízlés szerint adhatunk hozzá akár mézet is.

A zabpehelyből készült reggeli (hozzáadott cukor nélkül is) finom, tápláló, egészséges, diétába simán beilleszthető (2-6 dkg/adag).

Exit mobile version