Gerbeaud Emilre emlékezve idén négy versenymű is a zserbó újragondolása volt az országtorta versenyen – írja a Sokszínű Vidék. A harmincegy pályamű közül a zsűri már kis is választotta a döntősöket.
A finomságokban megjelennek Magyarország jellemző gyümölcsei – sárgabarack, körte, eper, málna, birs, dió, szőlő, cseresznye, meggy, gesztenye, ribizli – és néhol egy-egy zöldség is.
Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntősei:
Mandulatorta cukormentesen – Szamos Marcipán Kft, Budapest
Eredendő bűn – Álomsüti, Budapest
Körös-menti Egres – Tímár Panzió és Étterem, Gyomaendrőd
Boldogasszony csipkéje – Reök Kézműves Cukrászda, Szeged
Cukormentes Kicsi Gesztenye – Accappella Cukrászda, Szeged
Közülük kerül ki az idei győztes:
Akali meggyes mandula – készítője: Dezse Gergő (Mészáros Cukrászda, Szombathely)
Émile Emléke – készítője: Dénes Ilona (Művész Kávéház, Budapest)
Sopron Hűsége – készítője: Drávai Dávid (Hoffer Cukrászda, Sopron)
Boldogasszony csipkéje – készítője: Tóth Norbert (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár)
Kékestető – készítője: Ipacs Balázs (Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső, Budapest)