Levendulás muffin
Hozzávalók:
A tésztához:
- 22,5 dkg puha vaj,
- 22,5 dkg kristálycukor,
- 22,5 dkg sütőporral kevert liszt,
- 4 tojás,
- 1 citrom reszelt héja
A krémhez:
- 20 dkg krémsajt,
- 17,5 dkg porcukor,
- 2 ek. szárított levendulavirág,
- 7,5 dkg méz,
- 1 kk. reszelt citromhéj
Elkészítés:
A muffin tészta hozzávalóit egy tálban elektromos habverővel 2-3 perc alatt simára keverjük. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe kanalazzuk. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ha kész, 5 percig hűlni hagyjuk a formában, utána pedig sütőrácsra tesszük a muffinokat.
A krémhez a citromhéjat a krémsajttal és a porcukorral összekeverjük. A mézet belecsorgatjuk, alaposan felverjük, majd a levendulavirág felét beleforgatjuk, és a maradék levendulával díszítjük a süteményünket.