Gasztro

Indul a levendulaszezon: süss levendulás muffint!

A levendula muffinba sütve igazi ízbomba! Ünnepeljétek a szezon levendulás muffinnal!

Levendulás muffin

Fotó: iStock

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 22,5 dkg puha vaj,
  • 22,5 dkg kristálycukor,
  • 22,5 dkg sütőporral kevert liszt,
  • 4 tojás,
  • 1 citrom reszelt héja

A krémhez:

  • 20 dkg krémsajt,
  • 17,5 dkg porcukor,
  • 2 ek. szárított levendulavirág,
  • 7,5 dkg méz,
  • 1 kk. reszelt citromhéj

Elkészítés:

A muffin tészta hozzávalóit egy tálban elektromos habverővel 2-3 perc alatt simára keverjük. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe kanalazzuk. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ha kész, 5 percig hűlni hagyjuk a formában, utána pedig sütőrácsra tesszük a muffinokat.

A krémhez a citromhéjat a krémsajttal és a porcukorral összekeverjük. A mézet belecsorgatjuk, alaposan felverjük, majd a levendulavirág felét beleforgatjuk, és a maradék levendulával díszítjük a süteményünket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top