Az Év Fagylaltja versenyt ezúttal Szombathelyen, a Fő téren rendezték meg. Idén 56 finomságot neveztek a megmérettetésre. Kötelező íz nem volt, négy kategóriában tizenhárom fős szakmai és közönségzsűri pontozta a fagyikat, az eredmények pedig a következők lettek:
I. kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye
Ebbe a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, amelyek természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.
Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese:
- Il Re Del Piemonte (mogyorófagylalt szederöntettel) – Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)
Ezüstérem:
- Sós pisztácia madártej ricotta mangóval – Marsa Éva Heléna (Vanília & Gelarto – Nagykőrös)
Bronzérem:
- Meggyes crema krokkanttal – Kurucz Kinga (Hisztéria Cukrászda – Tápiószecső)
I./M. (mentes) kategória: cukrászdák, fagylaltozók versenye
Arany:
- Illatos birs fekete ribizlivel – Pokoraczki Ágnes (Bahama Kézműves Fagyizó – Újfehértó)
Ezüst:
- Frutta al Cioccolato – Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)
Bronz:
- Meggyes-diós mák – Eszenyi Ferenc (Matifou Fagyizó – Debrecen)
A közönségdíjas finomság idén a rozmaringos, fehér csokis vilmoskörte lett, Sztaracsek Ádám kreációja.
(Kiemelt kép: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete)