Gasztro

Frappánsan reagált az ausztrál anyuka, miután kioktatták fia japán óvodájában

Mert az anyukák mindig felveszik a kesztyűt!

Az Ausztrál Catherine Taylor háromgyerekes édesanyaként Tokióban élt, de kisfiát nem egy nemzetközi oviba, hanem japán oktatási intézménybe íratta. A kulturális különbségek azonban hamar kiütköztek, méghozzá az ominózus tízórain. Catherine kisfiának csomagolt ebédjét ugyanis az óvodai pedagógus nem tartotta megfelelőnek, egyenesen egészségtelennek nevezte. Az anyuka azonban nem keseredett el, felvette a kesztyűt, és kitanulta a bento dobozok díszítésének csínját-bínját!

Tudtad? A bento tárolóedényt jelent, amibe a japánok az ebédet, tízórait, uzsonnát csomagolják. Az országban nagyon komoly hagyománya van a bento dobozoknak, mindegyik színes és kreatív, sőt némelyik művészi alkotás. Van amelyik tradicionális mintákkal, van, amelyik mesefigurákkal van díszítve, természetesen csak egészséges hozzávalókból.

Bár nem készít mindennap ilyen költeményeket, Catherine  szerint hatalmas társadalmi nyomás és megfelelési kényszer nehezedik a japán anyukákra a bento dobozok készítésének versenye miatt.

via

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top