Gasztro

Erre költi 10 milliós nyereményét A Konyhafőnök győztese

Janko Patrik szeretné tovább csiszolni tudását, a pénzből pedig különleges vállalkozást nyitna.

A szlovákiai magyar versenyző, Janko Patrik lett A Konyhafőnök című műsor nyertese, aki így hazaviheti a 10 millió forintos nyereményt is.

Janko Patrik sosem tanult főzni, titokban jelentkezett a versenyre, és eleinte egyáltalán nem hitt abban, hogy bármi keresnivalója lenne a műsorban. De Sárközi Ákos séf meglátta benne a tehetséget, és még a Michelin-csillagos séfeket is le tudta nyűgözni.

A Borsnak azt mondta, már gyerekkorában is érdekelte a konyha, de édesanyja nem akarta, hogy szakácsiskolába menjen. A főzéstől azonban így sem lehetett eltéríteni, aminek meg is lett az eredménye.

Már azt is tudja, mihez kezd ezután. Szeretne Sárközi Ákos valamelyik éttermében továbbtanulni, mellett pedig saját vállalkozást indítana: kutyáknak nyitna cukrászdát.

Olyan tortákat, muffinokat, jutalomfalatokat kínálnék, amik természetesen az ebeknek is megfelelnek. Párszor készítettem kutyakekszet, a mogyorósért nyálukat csorgatva követnek a környékbeli kutyák

– mondta Janko Patrik, aki maga is kutyatulajdonos.

De egyéb nagyszabású tervei is vannak: hamarosan szeretné megkérni a kezét az orosz–magyar barátnőjének, akivel három éve vannak együtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top