Gasztro

Durva hízókúrába kezdett a kínai kisfiú, hogy megmenthesse az apja életét

A 11 éves Lu Csihuan édesapja leukémiás, csak a csontvelő-átültetés segíthetne rajta. Az egyetlen lehetséges donor a fia – de az operációhoz korábbi testsúlya másfélszeresére kellene híznia.

Durva hízókúrába kezdett egy 11 éves kínai kisfiú, hogy megmenthesse súlyos leukémiában szenvedő apja életét – írja a Sky News híre alapján a 24.hu.

étel, kínai

Fotó: Unsplash

Lu Csihuan édesapját hét évvel ezelőtt leukémiával diagnosztizálták. Tavaly augusztusban annyira súlyossá vált az állapota, hogy már csak a csontvelő-átültetés segíthetne rajta; igen ám, de az egyetlen lehetséges donor a fia, aki az orvosok szerint túl kicsi ehhez a kockázatos műtéthez.

A 11 éves fiúnak legalább korábbi testsúlya másfélszeresére kell híznia, hogy csontvelőt adhasson az apjának. Lu aktív hízókúrába kezdett: naponta többször eszik, legtöbbször zsíros húst rizzsel, és így néhány hónap alatt 30-ról 43 kilóra nőtt a súlya.

Lu osztálytársai hamar észrevették a változást, és csúfolni kezdték őt, daginak, disznónak nevezték. A fiút azonban ez nem érdekelte: azt mondta, nem bánja, ha gúnyt űznek belőle, a lényeg az, hogy megmenthesse az apukáját. Később, miután a tanárok elmagyarázták az iskolatársainak, miért eszik olyan sokat, már nem csúfolta senki – sőt, adománygyűjtésbe kezdtek az iskolában, hogy támogathassák a családját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top