Gasztro

Saját zsebpénzéből fizette ki iskolatársai ebédtartozását a 9 éves fiú

Amikor Ryan Kirkpatrick megtudta, hogy vannak olyan gyerekek, akiknek nincs pénzük ételre, elhatározta, segíteni fog.

Saját zsebpénzéből fizette ki rászoruló iskolatársai ebédtartozását egy 9 éves amerikai fiú – írja az abc 11 News híre alapján a 24.hu.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

A harmadik osztályos Ryan Kirkpatrick felfigyelt rá, hogy vannak olyan gyerekek az iskolájában, akik nem ebédelnek. Otthon megkérdezte erről az édesanyját, aki elmondta neki: iskolatársai valószínűleg azért nem ebédelnek, mert annyira szegények, hogy nincs pénzük ételre. Ryan megdöbbent, és elhatározta, segíteni fog.

A kisfiú családjával a kaliforniai Napában él. A West Park általános iskolába jár, ahol a menzán egy adag meleg étel ára a tanuló családjának anyagi helyzetétől függően 30 centtől 3,25 dollárig (85-től 930 forintig) terjedő összegbe kerül, sok gyereknek azonban így sincs elég pénze, hogy kifizesse. A menzán ilyenkor is kapnak enni, de az étel árát felírják, a tartozást pedig később behajtják a szülőkön, ezért vannak, akik az adósság helyett inkább az éhezést választják.

Amikor Kylie Kirkpatrick mindezt elmagyarázta a fiának, Ryan megkérdezte tőle, ki lehetne-e deríteni, mennyivel tartoznak az iskolatársai. Kylie előkeresett egy hivatalos iskolai e-mailt, amelyben azt írták, hogy az összes ebédtartozás 74,50 dollár (kb. 21 ezer forint). „Azt hiszem, annyit ki tudok fizetni”– mondta Ryan, aki általában azért gyűjti össze a zsebpénzét, hogy sportszereket, mezeket és sportrelikviákat vegyen.

Miután Ryan kifizette az iskolatársak tartozásait, az őt faggató riporternek azt mondta: „Csak szerettem volna, hogy azok a gyerekek örüljenek egy kicsit, és érezzék, hogy valaki velük is törődik.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top