A zöldfűszeres-kukoricás, karamellizált-tépett sertéstarjával, „zalai salsával” és őrségi füstölt gomolyával töltött franciapalacsinta lett Magyarország első bringás street food étele – jelenti a Turizmusonline.hu.
Virág József és a Park Inn Kitchen csapatának Bike-Roll, fúziós útravaló elnevezésű kompozíciója a Go Bike integrált városmarketing-program pályázatán nyert, az ételt a Mapei Tour de Zalakaros nulladik napján mutatták be.
„Hazánk első bike foodja zseniálisan ötvözi a nagy nemzetközi streetfood trendeket a helyi értékekkel, így olyan izgalmas étel született, amit egy külföldi túrázó is akár évek múlva fel tud majd idézni emlékei közül. Szeretnénk, hogy az év kerékpáros étele gazdaságilag is életképes étel legyen, ezzel kapcsolatban már konkrét ötleteink is vannak” – mondta a portálnak Bezerics Dániel, a Paletta bisztrók tulajdonosa, az egyik zsűritag.
A versenyre ötven ételt neveztek be, a kiírás szerint a szervezők olyan fogásokat vártak, amelyek innovatívak, tele vannak energiával, folyamatos energiaszintet biztosítanak a tekeréshez, és akár a nyeregben is fogyaszthatók.