
Fontos problémát járt körül a boon.hu: az ételek hűtését nyáron. A lap szerint nem szabad 3-4 órát várni, amíg egy frissen készült pörkölt vagy töltött paprika lehűl annyira, hogy nyugodt szívvel be lehessen tenni a hűtőbe, mert ennyi idő alatt elszaporodnak a mikroorganizmusok, amelyek nagy mennyiségben már megbetegedést okozhatnak.

Nem mindegy, mennyit vársz, mielőtt a hűtőbe pakolsz (Fotó: pexels.com)
A szakemberek úgy véli, az ételeknek legkésőbb két órán belül a hűtőszekrénybe kell kerülniük, hogy elkerüljük a későbbi betegségeket. A gyorsabb hűtésre is vannak ötletek, például, ha több dobozba osztjuk szét az ételt, majd a dobozokat hideg vízzel teli tepsibe állítjuk.
A hűtőből elővett ételeket mindig forrósítsuk át úgy, hogy az újramelegítéskor az étel maghőmérséklete érje el a 72 Celsius-fokot 2 percen át, vagy az étel minden pontján a 75 Celsius-fokot – olvasható a jótanács.