Az első benyomás elképesztően fontos – nincs ez másképp a vacsorapartik esetében sem! Az egész este hangulatát megalapozhatjuk egy pompás vendégváró falatkával és aperitiffel. Most egy olyan ízig-vérig nyári receptet mutatunk, ami bár igazi ínyencségnek hangzik, valójában egyszerűen, 20 perc alatt elkészíthető. Íme:
Fügés-kecskesajtos falatkák
Hozzávalók 6-8 személyre:
- 12 friss füge félbevágva
- 1 ek. sózatlan vaj
- 3 ek. balzsamecet
- 3 ek. méz
- 50-60 g kecskesajt
- nagy szemű tengeri só
Elkészítés:
- 200 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Egy kis serpenyőben olvaszd fel a vajat, keverd hozzá a balzsamecetet és a mézet, hintsd meg egy csipet sóval. Forráspont után 5 percig főzd.
- Rakd le egy hőálló kerámiatálba a fügéket, majd mindegyikre tégy egy kiskanálnyi kecskesajtot. Locsold meg a balzsamecetes szósszal.
- 10-15 percre tedd be a sütőbe.
- Tengeri sóval megszórva tálald.
Forrás: Popsugar