Cukkiniból rengeteg finomságot készíthetünk, mégis az egyik legfinomabb változata, egyben a legegyszerűbb is, ha csak fogjuk, felszeleteljük és grillezzük. Ám ahhoz, hogy igazán felejthetetlen legyen, ne feledkezzünk meg a fűszerezésről sem! Mutatjuk is, hogyan készül a legfinomabb grillezett cukkinisaláta:
Hozzávalók:
6 főre
- másfél kiló zöld és sárga cukkini vegyesen
- 5 ek. olívaolaj
- 1 citrom lereszelt héja
- 2 ek. frissen facsart citromlé
- 1/4 tk. oregánó
- só, bors
- 1 csészényi morzsolt feta
- 1 ek. friss mentalevél
Elkészítés:
- Minimum 230 fokra melegítsd fel a grillsütőt.
- Szeleteld fel kb. 1 centi vastag karikákra cukkiniket, majd tedd őket félre.
- 3 evőkanál olajat keverj össze a citromhéjjal, a citromlével, az oregánóval és 1/4 teáskanál sóval.
- Ha a grill már elég forró, a maradék olajat locsold a cukkinire, és sózd, borsozd ízlés szerint. 8 perc alatt süsd meg a szeleteket, egyszer fordíts rajtuk egyet közben.
- Végül hagyd szoba-hőmérsékletűre hűlni a cukkinit, és csak ezután locsold meg az öntettel. Szórd rá a fetát, a mentát is. Jó étvágyat hozzá!