Villámgyors cukkinis sós lepény

nlc | 2019. Július 20.
A mirelit, de legalábbis kész leveles tészta nagy kedvencünk, hiszen ezerféleképpen variálható, akár édes, akár sós verzióban. A nyári melegben meg amúgy sincs sok kedvünk hosszas sütögetéssel bajlódni vagy nehéz ételeket enni. Tökéletes megoldás tehát: a könnyű cukkinis lepény.

Ha kimegyünk a kertbe, és azt látjuk, hogy megérett a friss, zsenge cukkini, ne gondolkodjunk sokat, készítsünk belőle egy isteni cukkinis lepényt! Ez a legszebb ugyanis a nyárban, hogy nem kell a fejünket törni az aznapi vacsorán vagy ebéden, elég, ha inspirálódunk a konyhakertben vagy a piacot járva. Minden héten újabb zöldség vagy gyümölcs szezonja ér utol bennünket, egyszóval van miből válogatni.

Cukkinis lepény

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben kevés olajon futtassuk meg a megroppantott fokhagymagerezdeket. Majd tegyük bele a felkarikázott cukkinit, és ezeket is pirítsuk meg enyhén (roppanós maradjon még). Sózzuk, borsozzuk.
  2. A tejfölt keverjük el a reszelt sajttal.
  3. A kész leveles tésztát terítsük ki egy sütőpapírral bélelt tepsibe, a széleit hajtsuk vissza. Kenjük meg a sajtos tejföllel, és szépen rakosgassuk rá a cukkinikarikákat.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük meg.
Exit mobile version