Ha kimegyünk a kertbe, és azt látjuk, hogy megérett a friss, zsenge cukkini, ne gondolkodjunk sokat, készítsünk belőle egy isteni cukkinis lepényt! Ez a legszebb ugyanis a nyárban, hogy nem kell a fejünket törni az aznapi vacsorán vagy ebéden, elég, ha inspirálódunk a konyhakertben vagy a piacot járva. Minden héten újabb zöldség vagy gyümölcs szezonja ér utol bennünket, egyszóval van miből válogatni.
Cukkinis lepény
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- 1 salátacukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz tejföl
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés:
- Egy serpenyőben kevés olajon futtassuk meg a megroppantott fokhagymagerezdeket. Majd tegyük bele a felkarikázott cukkinit, és ezeket is pirítsuk meg enyhén (roppanós maradjon még). Sózzuk, borsozzuk.
- A tejfölt keverjük el a reszelt sajttal.
- A kész leveles tésztát terítsük ki egy sütőpapírral bélelt tepsibe, a széleit hajtsuk vissza. Kenjük meg a sajtos tejföllel, és szépen rakosgassuk rá a cukkinikarikákat.
- 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük meg.