Ha próbáltad már, és nem jött be annyira, akkor azért, ha még sosem csináltad, akkor pedig azért készítsd el a most következő chiapudingot! Sokan a furcsa, zselés állaga miatt nem kedvelik a chiamagból készült egészséges pudingot, ám a most következő recepttel mennyeien krémesre sikerül majd!
Krémes, vegán chiapuding
Hozzávalók:
2 adaghoz
- fél csésze krémes kókusztej
- fél csésze mandulatej
- 3 ek. édesítő (például juharszirup, kókuszvirágcukor, agavészirup)
- 2 tk. vaníliakivonat
- egy csipet só
- 1/4 csésze chiamag
- friss bogyós gyümölcsök, pirított kókuszchips, mandula
Elkészítés:
- A kókusztejet, a mandulatejet, az édesítőt és a vaníliát keverd össze egy befőttesüvegben. (Használj kézi habverőt, hogy teljesen csomómentes és krémes legyen az eredmény.)
- Ezután öntsd hozzá a chiamagot, és add hozzá a sót. Ismét használd a habverőt, és keverd alaposan össze a mixet.
- Zárd le az üveget, és tedd hűtőbe egy egész éjszakára.
- Másnap reggel kínáld meg friss málnával, áfonyával, kókuszchipsszel és egy kis mandulával. Jó étvágyat hozzá!