Gasztro

Így készíthetsz eredeti tabbouleh-t sok-sok petrezselyemmel

Aki tabbouleh saláta készítésére adja a fejét, az ne sajnálja a petrezselymet!

Könnyű megmondani, hogy eredeti, hagyományos tabbouleh-val van-e dolga az embernek: ha igen, akkor szinte ki sem látszik a petrezselyemből. A most következő recept alapján te is elkészítheted – halakhoz, húsokhoz, pitához vagy falafelhez is isteni lesz!

Tabbouleh

Így készíthetsz eredeti tabbouleh-t, sok-sok petrezselyemmel

Hozzávalók:

  • 3 csokor friss petrezselyem
  • 3 nagyobb méretű koktélparadicsom
  • másfél csésze főtt bulgur
  • egy fél lila hagyma
  • 2/3 csésze citromlé
  • 1/3 csésze olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: 

  1. Keverd össze az olívaolajat és a citromlevet, majd adj hozzá 1-1 kiskanál sót és borsot. Keverd bele a bulgurt, és hagyd állni, amíg összevágod a zöldségeket.
  2. Aprítsd fel a petrezselymet (aprítógépben is megteheted), a paradicsomoknak távolítsd el a magjait, és a hagymával együtt vágd fel egészen apró kockákra.
  3. Végül keverj össze minden hozzávalót, és ha szükséges, sózd, borsozd tovább. Jó étvágyat hozzá!

thelittlepine

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top