A most következő recept egyenesen Marokkóból érkezett, ennek megfelelően pedig laktató, fűszeres és különleges finomság. A legjobban akkor járunk, ha beizzítjuk a grillt, és faszénparázs felett készítjük el a karakteres húsgolyókat, de a végeredmény ugyanolyan finom lesz akkor is, ha az otthoni tűzhelyen sütjük meg őket.
Hozzávalók:
- 1 nagy tojás
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt szegfűbors
- 1/4 csésze friss koriander apróra vágva
- só és bors
- fél kiló (zsírosabb) darált marhahús
- 1/3 csésze panko morzsa
A joghurtos mártáshoz:
- 1/2 uborka meghámozva és apró kockákra vágva
- 1 csésze görögjoghurt
- 2 evőkanál friss citromlé
- 1 evőkanál friss kapor apróra vágva
- só és bors
Elkészítés:
1. A húsgolyóhoz keverjük össze az összes hozzávalót, gyúrjunk formázható masszát belőle! Készítsünk 8 nagyobb méretű húsgolyót!
2. Ha grillen készítjük az ételt, a húsgolyókat csomagoljuk olajjal enyhén átitatott papírkendőbe és így süssük meg, pár perc alatt. Otthon, olajban is kisüthetjük a húst!
3. Keverjük össze az alapanyagokat a joghurtos mártáshoz, és tálaljuk fel a megsült húsgolyók mellé. Ha szeretnénk, kuszkuszt is készíthetünk az ételhez.